Punts JIP “Jove, Informa't i Participa”

28 de nov. 2012, 1:02 publicada per Paco Sánchez Girón
Punts JIP “Jove, Informa't i Participa”
La Direcció del Programa de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona impulsa els Punts JIP “Jove, Informa't i Participa” als Instituts d'Educació Secundària (IES) públics de Barcelona.
L’objectiu d’aquesta iniciativa és fer arribar als i les joves tota la informació que pugui ser del seu interès i fomentar la participació i l'associacionisme juvenil.
El funcionament de cada Punt JIP està a càrrec d'un/a dinamitzador/a professional, coordinat amb l'IES, que atén les consultes dels i les joves i informa sobre qüestions de temàtica diversa (formació acadèmica, pràctica esportiva, salut, mobilitat estudiantil, etc.) o els deriva a d'altres recursos que els puguin ser d'utilitat.
Per exemple, el/la dinamitzador/a informa l'alumnat sobre què poden estudiar l'any vinent, com poden crear una associació o donar un cop de mà en la preparació de la festa major del seu barri, què han de fer si són delegats/ades de classe, quins equipaments esportius municipals existeixen o quines entitats organitzen activitats per a joves (partides de rol, tallers de hip hop, concerts, etc.).
Les preguntes es poden fer presencialment durant l'hora del pati o per correu electrònic.
Comments