Tauler d'anuncis‎ > ‎

Premi d'EL PERIÓDICO a l'escola

25 de nov. 2011, 7:35 publicada per Usuari desconegut   [ actualitzat el 30 de nov. 2011, 8:26 ]

EL PERIÓDICO distingeix els diaris fets per escolars.

El director del diari destaca els suports digitals com el futur immediat.

Els premiats són l'IES Francisco de Goya, l'IES Pineda de Mar i el centre Petit Plançó.

Divendres, 25 de novembre del 2011.

BARCELONA.

La consellera Irene Rigau; Josep Maria Rovira, director general d'Endesa a Catalunya, i Enric Hernàndez, director d'EL PERIÓDICO, envoltats dels alumnes premiats, ahir. JOAN CORTADELLAS Aprendre les claus bàsiques del periodisme, sortir al carrer i trobar fets noticiables que mereixin sortir publicats en un diari per la seva rellevància. Aquesta va ser la premissa per a més de 7.000 alumnes d'ESO de 148 col·legis de Catalunya que van participar en la 12a edició d'El Periódico a l'escola, una iniciativa que distingeix els millors treballs periodístics realitzats per estudiants a través dels tallers educatius que imparteix l'empresa Tasca. 

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va entregar ahir a Bar­celona a l'IES Francisco de Goya el guardó al millor grup de primer cicle de l'ESO, i al centre Petit Plançó d'Olot, el premi al millor treball de segon cicle d'ESO. La distinció per ­realitzar un diari en suport digital va ser per a l'IES Pineda de Mar de la localitat homònima del Maresme. El director d'EL PERIÓDICO, Enric Hernàndez, va animar els guanyadors a ser «inquiets per fer preguntes i buscar respostes». Per desenvolupar aquesta actitud, va assegurar que «s'ha de llegir», una opinió compartida per Rigau. Tots dos van apel·lar a l'hàbit de la lectura amb la finalitat d'«enriquir-se i adquirir coneixements». 

PREMSA DIGITAL 
Els premis d'El Periódico a l'escola, en què col·labora Endesa, també introdueixen els estudiants a la premsa digital. «Transitem cap al món digital i els joves juguen amb avantatge sobre els periodistes que ja exerceixen perquè dominen les noves tecnologies», va indicar Hernàndez. A més, «són lectors dels suports web», va puntualitzar durant l'acte, celebrat a la seu d'Endesa.

La consellera , per la seva part, va assenyalar que «l'escola prepara per a la vida», i la iniciativa d'EL PERIÓDICO ensenya als estudiants un pessic del món laboral. Als tallers, els alumnes van aprendre què és el periodisme i els rudiments bàsics de la professió. Van redactar notícies, van fer fotografies i van posar en comú diferents punts de vista, a més de discernir quins temes eren els més importants, van explicar els estudiants. Rigau també els va demanar esforç i que confiessin en les seves possibilitats per «fer les coses bé, formar part d'una societat culta i ser el relleu generacional».

    Més fotos:

Comments